Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Sierbestrating

Het bestaten en sierbestraten proces

Het (sier)bestraten bestaat uit een aantal verschillende stappen. Wilt u een terras bestraten, of u richten op het bestraten van uw volledige tuin? Het is verstandig om de verschillende stappen te doorlopen, aangezien u op die manier zorgt voor een degelijke bestrating, die jaren mee zal gaan.

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Uitzetten en afgraven

Bestrating bepalen

U kunt de bestrating aanleggen door u allereerst te richten op het uitzetten van de plannen en het afgraven van de grond. Maak vooraf een plan van de tuin die u wilt gaan bestraten en ga na in hoeverre er bijvoorbeeld verschillen in hoogte bestaan. Vervolgens kunt u de tuin afgraven om plaats te maken voor de fundering, die uiteindelijk het gewicht van de bestrating dient te gaan dragen. Dit zijn twee belangrijke stappen binnen het aanleggen van sierbestrating, waarbij u tevens dient te zorgen voor de egalisatie van het geheel.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Fundering en omranding

Vervolgens is het binnen het bestraten van een tuin of een terras van belang om de fundering op de juiste manier aan te leggen. Doe dit in lagen, waarbij het van belang is om de materialen voldoende te verdichten. U kunt op die manier de draagkracht vergroten, waardoor de bestrating later niet zal verzakken. U kunt zich vervolgens richten op de omranding. Maak bij voorkeur gebruik van een betonnen talud, zodat de stenen niet kunnen verschuiven. De omranding van de bestrating dient dan als het ware als een raamwerk, waarmee u ervoor zorgt dat u de basis legt voor de rest van de tuin.

Stratenmakers werk

Dragende laag, bedding en stenen

Op het moment dat de omranding van de bestrating ligt kunt u zich richten op de dragende laag en de bedding. Dit zijn twee lagen onder de daadwerkelijke bestrating. Deze zorgen ervoor dat u het gewicht van de stenen en de belasting kunt verdelen. De bedding dient als een basis voor de stenen die u wilt plaatsen. Maak gebruik van zand of fijne split, door een laag van 3cm aan te leggen. Tenslotte kunt u een terras of volledige tuin bestraten door de stenen te leggen. U kunt dit doen volgens de klassieke legmethode, of met hulpmiddelen als een touwtje voor een cirkel.

Bestrating achtertuin

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer