Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Funderingsmateriaal

Funderingsmateriaal

m3 zand

Zorg er bij het bestraten voor dat u voldoende funderingsmateriaal tot uw beschikking heeft. Dit is van groot belang voor eventuele muurtjes of trappen, maar ook voor de rest van de tuin die u wenst aan te leggen. Maak vooraf en ontwerp en een goede berekening voor de hoeveelheid funderingsmateriaal die u nodig heeft.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Inhoud berekenen

Wilt u de hoeveelheid berekenen van het funderingsmateriaal dat u nodig heeft? Ga dan uit van het legoppervlak en vermenigvuldig dit met de diepte van het uitgraven. Gaat het bijvoorbeeld om 25 vierkante meter aan oppervlak, met een diepte van 40 centimeter? Dan dient u uit te gaan van 10 kubieke meter materiaal. Het is daarnaast verstandig om 1 - 1,5 kubieke meter extra te bestellen. U zorgt er daarmee voor dat u eventuele slechte delen weg kunt laten, of dat u in ieder geval niet tekort zal komen tijdens het bestraten.

Grove gravel

Grove gravel is heel geschikt als funderingslaag

Geen verdichting

Houd er rekening mee dat de egalisatielaag die u gebruikt in een aantal gevallen niet voor verdichting zal zorgen. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van split, zand of mortel, dan is hier geen sprake van. U kunt de stenen erop leggen, maar de laag verdicht niet. Zorg er wat dat betreft voor dat u hier voldoende rekening mee houdt, op het moment dat de tuin wilt gaan aanleggen. Houd er rekening mee bij het ontwerp van de tuin en zorg er daarmee voor dat u deze op een degelijke manier kunt aanleggen, waarbij de bestrating de komende jaren van goede kwaliteit blijft.

Breekzand

Naleveringen en voegen

In principe is het niet nodig om voor het voegen extra materiaal in te kopen. Op het moment dat u de hoeveelheid voor het funderingsmateriaal aan de ruime kant rekent is de kans groot dat u voldoende over zal houden om ook het voegen op een nette manier te kunnen uitvoeren. Aan de andere kant is het eventueel mogelijk om een kleine nalevering te laten komen. Wat dat betreft kunt u zelf bepalen op welke manier u ervoor wilt zorgen dat u voldoende materialen tot uw beschikking heeft voor het aanleggen van de tuin.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer