Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Aanleggen funderingslagen & verdichten

Aanleggen funderingslagen & verdichten

Het aanleggen van de funderingslagen vraagt om een gedegen aanpak, waarmee u ervoor zorgt dat er een stevige constructie ontstaat. Hierbij is het doorgaans van belang om de grond te verdichten, waardoor de draagkracht toe zal nemen en het risico op latere verzakkingen zo klein mogelijk wordt.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Grond verdichten

U kunt de grond onder de funderingslaag verdichten, maar het is daarnaast interessant om u te richten op het verdichten van de fundering zelf. Hiermee zorgt u ervoor dat er een stevige laag ontstaat, die het gewicht van de stenen en de uiteindelijke belasting op een goede manier kan dragen. Het is verstandig om de fundering laag voor laag aan te pakken en er door de tuin heen voor te zorgen dat deze lagen ongeveer even dik zijn. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het aanleggen van de fundering u deels kan helpen met het egaliseren van de tuin.

Verdelen van de belasting

Daarnaast zorgt de funderingslaag ervoor dat u de mogelijkheid heeft om het gewicht van de bestrating en de uiteindelijke belasting te verdienen. Laat de sterkte van de fundering afhangen van de hoogte van de ernaast gelegen grond, in verhouding tot de hoogte van het afgewerkte klinkeroppervlak. U zorgt er daarmee voor dat er een stabiele constructie ontstaat, waar u jarenlang gebruik van kunt maken. In de meeste gevallen kunt u gebruik maken van een mengsel van grof grind, dat u in verschillende lagen kunt aanbrengen en het best kunt verdichten.

Split stortmateriaal

Grindmengsel in de funderingslaag

Op het moment dat u gebruik maakt van een grindmengsel voor de funderingslaag is het verstandig om de korrelgrootte naar boven toe af te laten nemen. U voorkomt daarmee eventuele latere verzakkingen. Probeer het grindmengsel ongeveer 33% van de totale inhoud uit te laten maken, zodat er een goede verhouding ontstaat op basis waarvan de fundering krachtig genoeg wordt. De totale dikte van de funderingslaag bedraagt over het algemeen zo"n 40 - 50cm. Dit is voldoende om de uiteindelijke bestrating te dragen, net als het gewicht van bijvoorbeeld een auto of het gebruik door u en anderen.

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer