Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Klassieke bestrating

Klassieke bestrating

Wildverband betonstenen

Wilt u gebruik maken van klassieke bestrating? Dan bent u in de meeste gevallen aangewezen op kunstmatige verouderingsprocessen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat dit zal leiden tot de uitstraling waar u naar op zoek bent.

Kunstmatig verouderd

Het is een mechanisch verouderingsproces dat ervoor zorgt dat u gebruik kunt maken van klassieke bestrating. Het gaat om het trommelen van de stenen, wat zorgt voor de nostalgische uitstraling waar we vandaag de dag graag gebruik van maken. Er ontstaat een rustiek uiterlijk, waardoor we de mogelijkheid hebben om de tuin op een meer natuurlijke manier vorm te geven en daar in alle rust van te genieten. Dit neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat het gaat om een kunstmatig proces, waardoor de klassieke bestrating eigenlijk niet zo rustiek is als deze uiteindelijk lijkt.

Bestrating tuin voorbeelden

Trommelen van de stenen

Het trommelen van de stenen doen de grote fabrikanten door een van oorsprong rechte betronsteen met pallets tegelijk in een speciale trommelcentrifuge te werpen. Op die manier ontstaat er als vanzelf beschadigingen aan de stenen, waardoor er een meer klassieke en rustieke uitstraling kan ontstaan. De hoeken en randen van de stenen beginnen langzaam af te brokkelen en er komen krassen op de oppervlakten terecht. Hierdoor lijkt het alsof de stenen behoorlijk wat de verduren hebben gehad. Op die manier ontstaat de klassieke uitstraling van de bestrating zoals we daar graag gebruik van maken, zonder dat we de bestrating eerst tien jaar in de tuin dienen te leggen.

Getrommelde waaltjes

Wildverbanden en grootformaten

Het is binnen de klassieke bestrating zelfs mogelijk om gebruik te maken van wildverbanden en grootformaten. Wat dat betreft bestaat er meer dan voldoende keuze en is het verstandig om enkele sierbestrating voorbeelden te bekijken, om na te gaan wat er zoal mogelijk is. Dit levert een uitstekend beeld op van wat u kunt verwachten, of biedt u de mogelijkheid om eens wat inspiratie op te doen. Vervolgens kunt u zelf bepalen of u gebruik wenst te maken van klassieke bestrating, om uw idee n met het oog op de tuin op een stijlvolle wijze vorm te kunnen geven.

Bestratingsvormen

  • Strakke bestrating
  • Klassieke bestrating
  • Uitgewassen bestrating
  • Bestrating met en zonder facet
  • Bestrating met afstandshouder

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer