Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Voegen inwassen & aantrillen

Voegen inwassen & aantrillen

U kunt als laatste de voegen inwassen en de bestrating aantrillen, zodat deze op een degelijke manier vast" komt te liggen en de voegen voorkomen dat de stenen tegen elkaar aan vallen of op een andere wijze voor beschadigingen zorgen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Steenslag of fijne split

U kunt de voegen inwassen door gebruik te maken van een fijn materiaal. U kunt hierbij kiezen voor groene en duurzame materialen, maar houd er rekening mee dat er dan wat sprake kan zijn van de ontwikkeling van groen. Aan de andere kant kunt u gebruik maken van steenslag of fijne split. Het is in ieder geval van belang dat het materiaal fijn genoeg is om dienst te doen tussen de voegen. Voegen tussen de bestrating zijn doorgaans 3 -5mm dik, dus zorg ervoor dat de korrel die u gebruikt in ieder geval niet te grof is.

Voegzand

Hoogte van de stenen

Houd er rekening mee dat het tijdens het inwassen van de voegen van belang is dat de stenen nog wat hoger liggen, dan dat u ze uiteindelijk wilt hebben. Het is bijvoorbeeld wenselijk om een hoogteverschil van 10mm tussen de bestrating en de omranding te behouden, zodat het hemelwater op de juiste manier afgevoerd kan worden. Tijdens het aantrillen zal de bestrating over het algemeen nog ongeveer 15mm zakken. Houd hier rekening mee, zodat u de hoogte van de stenen goed kiest en u uiteindelijk kunt rekenen op de gewenste hoogte na het inwassen van de voegen en het aantrillen van de stenen.

Sierbestrating Zwolle

Aantrillen van de bestrating

Het aantrillen van de bestrating doet u na het inwassen van de voegen. Dit is de laatste stap, waarmee u ervoor zorgt dat de stenen op een degelijke manier in de bedding komen te staan. Dit voorkomt onder andere dat de stenen de neiging hebben om om te vallen wanneer er sprake is van een flinke belasting. Daarnaast kan de bestrating de algehele belasting op een goede manier verdelen. Wat dat betreft draagt het inwassen van de voegen en het aantrillen bij aan de kwaliteit van de bestrating, zodat u daar jarenlang gebruik van kunt maken.

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer