Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Bordessen,trappen en muren

Bordessen, trappen en muren

Bordessen, trappen, paden en muren bieden diverse mogelijkheden om uw tuin op een unieke manier te ontwerpen. Maak gebruik van trappen om hoogteverschillen te overbruggen, of gebruik de paden en muren om het tuinontwerp op een unieke manier in te richten.

Trap aanleggen

Wilt u een trap aanleggen in uw tuin? Dit is gebruikelijk vanaf een hellingshoek van 7% of meer. Dit betekent dat er sprake is van 7cm hoogteverschil per 1 meter afstand. De helling zou teveel zijn om hier niets aan te doen. Op het moment dat u een trap wilt aanleggen in de tuin is het verstandig om gebruik te maken van palissade-elementen. Deze zijn binnen de meeste assortimenten van betonnen bestratingselementen te vinden, waardoor er qua kleur en vorm voldoende keuze bestaat. Hierdoor krijgen de trappen in de tuin een mooie uitstraling en sluiten ze goed aan bij het totaal.

Trap bestraten

Paden en muren

Daarnaast kunt u gebruik maken van paden en muren, om de tuin wat meer uitstraling te geven. Denk na over de paden en over het gebruik daarvan. Maak het onderscheid tussen de hulppaden en bijvoorbeeld de paden die u gebruikt om van en naar de deur te lopen. Ga uit van de belasting en bepaal op basis daarvan onder andere welke bestrating er het best bij past. Gebruik altijd een goede fundering op het moment dat u muurtjes in uw tuin wilt plaatsen. U kunt de muurtjes het best stabiliseren door gebruik te maken van een materiaal als Stab-King.

Bestrating tuin voorbeelden

Stabiliseren van natuursteen tegels

Op het moment dat u een pad of muurtje van natuursteen wilt plaatsen is het verstandig om na te denken over de stabilisatie hiervan. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van Stabi-King. Dit is een mix die u kunt gebruiken om de tegels op de juiste manier te voegen en te zorgen voor een stevig geheel.

Het is verstandig om de bordessen, trappen, paden en muren binnen uw bestrating op te nemen, door hier al vroeg in het ontwerp over na te denken. Zorgt u voor een functionele oplossing, of wilt u er hiermee voor zorgen dat er een sierlijk element ontstaat?

MEER INFORMATIE

  • Ontwerpen sierbestrating Het plannen van (sier)bestrating
  • Grote oppervlakte bestraten Look en feel van bestratingen
  • Restpartij stenen Oprit & wegbestratingen
  • Tuin aanleggen kosten Bordessen,trappen en muren

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer