Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Voorbeeld kosten voortuin bestraten

Voorbeeld kosten voortuin bestraten

Bent u benieuwd naar de kosten voor het bestraten van uw voortuin? Deze hangen uiteraard af van de plannen die u heeft met het oog op de tuin, waardoor we hier zorgen voor een voorbeeld. U krijgt dan een idee van de kosten voor het bestraten van de voortuin.

Afgraven en funderen

Indien u een nieuwbouwwoning heeft gekocht en u de voortuin wilt laten bestraten is het allereerst van belang om deze te laten afgraven en funderen. Op de plaatsen waar de paden en terrassen zullen komen is het van belang dat er voldoende draagkracht ontstaat. Dit kan alleen door de huidige grond af te graven en daar funderingsmateriaal in te plaatsen. Doe dit in verschillende lagen en laat deze verdichten. Hierdoor wordt de draagkracht maximaal en kunt u rekenen op een fundering die het gewicht van de bestrating uitstekend kan dragen.

Grondwerk bestrating

Terras aanleggen

Vervolgens kunt u bijvoorbeeld een terras in de voortuin aanleggen. Gaat het om een terras met een beperkte grootte van 3 m2? Dan liggen de kosten relatief laag. Op het moment dat het terras een rechthoekige vorm kent zonder specifieke lijnen die afwijken van het standaardpatroon is het goed mogelijk om het terras snel te leggen. Dit ziet u terug in de kosten voor de voortuin, aangezien het bestraten voordeliger uit zal vallen. Wilt u een meer bijzonder terras in de voortuin, bijvoorbeeld in overloop met de beplanting die er staat? Houd er dan rekening mee dat de kosten wat verder op zullen lopen.

Recht pad langs de beplanting

In de voortuin maken we daarnaast veelal gebruik van een recht pad, richting de voordeur. De kosten voor het bestraten van de voortuin liggen dan relatief laag, omdat het niet lastig is om een dergelijk pad aan te leggen. De stratenmaker zal de binnenwerk maat opnemen, om te bepalen hoeveel stenen er in de breedte nodig zijn. Laat de breedte van het pad hier van afhangen, om overmatig snijden te voorkomen. Dit drukt de kosten, waardoor het bestraten van de voortuin niet eens duur hoeft te zijnen u toch kunt rekenen op een stukje vakwerk.

Split stortmateriaal

De kosten van de aanleg van een nieuw terras

Omschrijving

Terras van 30 m2 (5 meter x 6 meter) bestaande uit gekleurde betonstenen willekeurig legpatroon inclusief grondwerkzaamheden

Arbeidskosten:

In euro's Excl. btw

Vrijmaken/afgraven locatie (30 m2)

€ 110,00

Afvoer/verwerkingskosten grond (6 m3)

€ 250,00

Egaliseren & verdichten ondergrond

€ 75,00

Dragende laag,omranding en tegels leggen

€ 950,00

Voegen afwerken & aantrillen

€ 110

Subtotaal arbeidskosten excl.21% btw (2021)

€ 1.495,00

Materiaalkosten:

In euro's excl.btw

Zand

€ 35,00

Betonstenen in kleur

€ 450,00

Overig

€ 30,00

Subtotaal materiaalkosten excl.21% btw

€ 515,00

Totaal arbeidskosten incl. 21% btw

€ 1.808,95

Totaal materiaalkosten incl. 21% btw

€ 624,00

TOTAAL INCL. BTW

€ 2.432,95

Toelichting

  • bovenstaande prijzen zijn indicatief (2021) en kunnen per regio en situatie afwijken

  • het geeft een globaal beeld van waar u aan kunt denken, echter elke situatie (ondergrond,moeilijkheidsgraad etc.) en elk soort steen is verschillend

  • er is geen rekening gehouden met concurrentie-omstandigheden. Daarom adviseren wij altijd om meerdere offertes aan te vragen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer

Meer informatie over kosten

  • Berekening kosten bestrating Kosten per uur
  • Prijzen sierbestrating Kosten per m2
  • Belasting bestrating Voorbeeld kosten oprit herbestraten
  • Tegels leggen Voorbeeld kosten voortuin bestraten
  • Trommelstenen Voorbeeld kosten achtertuin bestraten