Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Ontwerpen

Het ontwerpen

Ontwerpen sierbestrating

Het ontwerpen van sierbestrating is een vak apart, maar dat betekent niet dat u ook zelf uw idee n uit kunt werken. Uw vakman kan u als geen ander aangeven waar u rekening mee dient te houden, u kunt in ieder geval een ontwerp maken van de tuin zoals u die voor ogen heeft.

MEER INFORMATIE

  • Ontwerpen sierbestrating Het plannen van (sier)bestrating
  • Grote oppervlakte bestraten Look en feel van bestratingen
  • Restpartij stenen Oprit & wegbestratingen
  • Tuin aanleggen kosten Bordessen,trappen en muren

Plannen van de bestrating

Het plannen van de bestrating begint altijd met een schets van de huidige situatie. Is er sprake van een oude boom in het midden van de tuin, waar loopt de stoep van de gemeente en hoe zit het met de plaatsing van bijvoorbeeld een tuinhuis? Schets de tuin zoals deze er nu uit ziet en maak gebruik van deze basis om de paden en terrassen vorm te geven. Ga bij het plannen van de sierbestrating bovendien na in hoeverre u veel of juist weinig gebruik zal maken van een bepaald deel van de bestrating.

Belastbaarheid

Dit is bij het ontwerpen van de sierbestrating onder andere van belang vanwege de belastbaarheid. U kunt zich voorstellen dat een hulppad minder eisen aan de belastbaarheid stelt, dan een plaats die u wilt gebruiken voor het parkeren van uw auto. Zorg er met het juiste legpatroon (diagonaal) en de voegen voor dat de belastbaarheid van de stenen maximaal is. Daarnaast is het verstandig om stenen met een hoogte van minimaal 8cm te gebruiken, op het moment dat de belastbaarheid maximaal dient te zijn.

Legpatronen

Tenslotte kunt u tijdens het ontwerpen van de sierbestrating nadenken over de verschillende legpatronen. U kunt voor een heel klassieke, of aan de andere kant een moderne uitstraling zorgen. Laat uw keuze afhangen van onder andere de harmonie in combinatie met de uitstraling van uw woning, maar houd aan de andere kant ook rekening met de combinaties van legpatronen. De specialist kan u meer vertellen over wat er mogelijk is qua combinaties en waar u aan de andere kant voor op dient te passen. Het ontwerpen van de sierbestrating is op die manier een uitdaging, maar wanneer u deze stap voor stap aangaat komt u uiteindelijk tot een prachtig resultaat.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer