Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Dragende laag aanleggen

Dragende laag aanleggen

Op het moment dat de omranding van de bestrating ligt kunt u zich richten op de dragende laag. Dit is de laag onder de uiteindelijke bestrating, die het gewicht zal verdelen. Houd er rekening mee dat u deze laag waterdoorlatend uit dient te voeren, om te voorkomen dat er uiteindelijk water op de bestrating blijft staan.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Dragende laag aanbrengen

U kunt de dragende laag aanbrengen door gebruik te maken van materiaal met verschillende korrelgrootten, van 0 - 10mm. U kunt op die manier een stevige laag van 10cm aanbrengen, die ervoor zorgt dat de bestrating erop op een degelijke wijze komt te liggen. Houd er rekening mee dat u de dragende laag onder een afschot van 1,5 - 2% aan dient te brengen en dat het van belang is om deze te verdichten. U zorgt er daarmee voor dat de dragende laag voldoende draagkracht krijgt. Uiteraard kunt u gebruik maken van een trilplaat of trilmachine om het materiaal stevig aan te trillen.

Gewicht en belasting verdelen

De dragende laag binnen de bestrating zorgt ervoor dat u de mogelijkheid heeft om het gewicht van de stenen en de uiteindelijke belasting op een goede manier te verdelen. Dankzij de verschillende korrelgrootten wordt het gewicht evenredig verdeelt en kan de fundering dit op de juiste manier opvangen. De dragende laag zorgt er daarmee voor dat de fundering van goede kwaliteit blijft en de bestrating als geheel niet zomaar kan verzakken. Met name wanneer u een oprit of weg aanlegt is het van groot belang om een goede dragende laag aan te brengen.

Deklaas terras

Waterdoorlatende laag

Houd er rekening mee dat u de dragende laag binnen uw bestrating op een waterdoorlatende manier aan dient te leggen. De laag dient in staat te zijn om het water dat door de voegen naar binnen zal sijpelen op een degelijke manier af te voeren. Houd hier al rekening mee tijdens het aanleggen van de dragende laag, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen water op de bestrating zal blijven staan. De dragende laag binnen de bestrating is wat dat betreft een belangrijk element, dat bijdraagt aan de uiteindelijke kwaliteit.

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer