Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Oprit

Oprit & weg

Restpartij stenen

Wilt u gebruik maken van bestrating voor een oprit of een weg? Houd er dan rekening mee dat de straatstenen voldoende stevig dienen te zijn en u onder andere na dient te denken over de ontwatering en de stabilisatie.

Oprit bestraten

U kunt een oprit bestraten door gebruik te maken van stenen die in ieder geval voldoende hoogte hebben. De NPR-richtlijnen geven aan dat de stenen minimaal 8cm hoog dienen te zijn. Dit voorkomt dat de stenen de neiging hebben om te rollen, op het moment dat u hier met uw auto overheen rijdt. Het is daarnaast verstandig om gebruik te maken van stenen met afstandshouders. U zorgt er op die manier voor dat de bestrating niet zal beschadigen. Een oprit en weg krijgen veel gewicht te verduren, waardoor u anders het risico loopt dat de koppen van stenen tegen elkaar aan zullen komen en kunnen versplinteren.

Bestrating Veldhoven

Ontwatering van de oprit

Denk met het oog op de oprit en weg ook na over de ontwatering. Normaal gesproken is het volgens de richtlijnen van belang om rekening te houden met een afschot van 1,5 - 2%. Dit valt bij een oprit of weg echter niet mee. U kunt een weg bestraten en deze voldoende ontwateren door gebruik te maken van een lijnvormige ontwatering. Dit zorgt ervoor dat de smalle afvoergoten over de gehele breedte zorgen voor de afwatering. Hierdoor blijft het water in ieder geval niet op de bestrating staan.

Maximaal gewicht

Buitenrand stabiliseren

Tenslotte kunt u een weg bestraten of een oprit bestraten door na te denken over de stabilisatie van de buitenranden. Schep een beddinglaag na het leggen van de stenen weg, tot aan de dragende laag. Breng daar vervolgens een strook van metselspecie of schraal beton aan. Wilt u het geheel op een nog meer stabiele manier vormgeven? Dan is het verstandig om de buitenste stenen direct op de fundering in een speciebed te leggen. U zorgt er op die manier voor dat u een oprit en weg kunt bestraten, zonder dat de stenen de kans krijgen om uit te breken.

MEER INFORMATIE

  • Ontwerpen sierbestrating Het plannen van (sier)bestrating
  • Grote oppervlakte bestraten Look en feel van bestratingen
  • Restpartij stenen Oprit & wegbestratingen
  • Tuin aanleggen kosten Bordessen,trappen en muren

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer