Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Bestrating met afstandshouder

Bestrating met afstandshouder

Bestrating Zuid-Holland

Wilt u gebruik maken van bestrating met afstandshouder, of bent u benieuwd naar de verschillen met de overige varianten die er beschikbaar zijn? Het gaat om een steen waarbij er sprake is van een verdikking van de zijkant van de steen. Hierdoor komen de stenen op een natuurlijke manier wat verder van elkaar af te liggen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Stratenmaker Utrecht

Versplinteren van de koppen

Het grote voordeel van de bestrating met afstandshouder is dat de stenen niet zomaar tegen elkaar aan kunnen komen te liggen. Dit voorkomt bij een hoge belasting het versplinteren van de koppen. Op het moment dat u geen gebruik maakt van bestrating met afstandshouder en de belasting zou flink oplopen, loopt u het risico dat dit tot schade aan de stenen zal leiden. Wat dat betreft is het bij zware belasting verstandig om gebruik te maken van een dergelijke vorm van bestrating.

Grondwerk bestrating

Stevige steen

De bestrating met afstandshouder is zeer stevig en zit op een eenvoudige manier in elkaar. We gebruiken de bestrating in Holland onder andere op het moment dat we een parkeerplaats vorm wensen te geven. Om spoorvorming en onderlinge frictie van het straatwerk tegen te gaan kunnen we gebruik maken van een facetrand, naast de afstandshouders aan de zijkant van de steen. Het is de dubbele bescherming die ervoor zorgt dat de bestrating op een natuurlijke manier uit elkaar ligt en in ieder geval niet tot beschadigingen zal leiden. In plaats daarvan kunt u rekenen op degelijk straatwerk, waar u zonder zorgen gebruik van kunt maken.

Straatstenen

Toepassingen bestrating met afstandshouder

De bestrating met afstandshouder vinden we over het algemeen vooral terug wanneer we werken aan een oprit om de auto te stallen, of wanneer het gaat om een daadwerkelijke parkeerplaats. In deze gevallen is het van belang dat de stenen niet te dicht tegen elkaar aan komen te liggen. Op het moment dat we er met een auto overheen rijden hebben de stenen namelijk de neiging om wat om te rollen of tegen elkaar aan te botsen. De bestrating met afstandshouder houdt de koppen goed uit elkaar en voorkomt daarmee schade aan het straatwerk onder de auto.

Zandbed afrijen

Bestratingsvormen

  • Strakke bestrating
  • Klassieke bestrating
  • Uitgewassen bestrating
  • Bestrating met en zonder facet
  • Bestrating met afstandshouder

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer