Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Natuursteen

Natuursteen

Natuurstenen sierterras

Er bestaan twee verschillende soorten natuursteen. We onderscheiden de harde variant, naast bijvoorbeeld het kalkzandsteen dat een stuk kwetsbaarder is. Verder zit natuursteen doorgaans op een zeer stevige manier in elkaar en leent het zich daarom goed voor de bestrating.

Stevigheid en onderhoud

Natuursteen is goed in staat om ook een zware belading te weerstaan. Wat dat betreft kunt u er uitstekend gebruik van maken in een tuin waar u veel bent, of op het moment dat u een oprit vorm wenst te geven. Dat neemt niet weg dat het van belang is om het onderhoud van de natuursteen op een vakkundige manier uit te laten voeren. Het is alleen op die manier mogelijk om de prachtige uitstraling van natuursteen te behouden en er daarmee voor te zorgen dat de tuin van het niveau blijft dat u voor ogen heeft.

Sierbestrating Eindhoven

Soorten natuursteen

We onderscheiden een aantal verschillende varianten binnen het natuursteen. Denk hierbij onder andere aan het kalkgesteente en en schepkalk. Dit laatste is voornamelijk geschikt voor binnen. Verder kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld travertijn en kalktuf. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor steenkalk en zandstenen, wat het mogelijk maakt om voor een aantal verschillende uitstralingen en toepassingen te zorgen. Wat dat betreft laat natuursteen zich op een aantal verschillende manieren gebruiken, binnen het ontwerp voor uw tuin.

Natuursteen bestrating

U kunt de natuursteen bestrating gebruiken op een aantal verschillende plaatsen in uw tuin. Wilt u er bijvoorbeeld gebruik van maken voor uw terras? Het voordeel is dat het met natuursteen goed mogelijk is om het terras op een vlakke manier uit te voeren. Dat neemt niet weg dat het verstandig is om een goede afwatering aan te leggen. Laat de betegeling licht aflopen (1,5 - 2%) of maak gebruik van een drainagesysteem. U kunt krassen op de natuursteen bestrating voorkomen door de tegels in ieder geval niet over elkaar heen te schuiven, tijdens het plaatsen hiervan. Voorkom breuken door wat ruimte tussen de tegels te laten, aangezien ze na het leggen wat uit kunnen zetten als het gevolg van het verschil tussen koude en warmte.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer