Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Uitgewassen bestrating

Uitgewassen bestrating

Wilt u gebruik maken van uitgewassen grindtegels, of uitgewassen bestrating in het algemeen? Dit is een typisch voorbeeld van productinnovatie, waarbij we gebruik maken van een betonsteen die uit twee delen bestaat. Houd er echter rekening mee dat het reinigen van de tuin niet mogelijk is met een hogedrukspuit of met behulp van chemische middelen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Stratenmaker Utrecht

Productinnovatie

De productinnovatie van uitgewassen bestrating vinden we terug in het feit dat het gaat om een modern assortiment, als antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe soorten stenen. De term uitgewassen" was voorheen van toepassing op de grindtegels, maar tegenwoordig maken we er ook bij andere stenen gebruik van. Wat dat betreft kunt u gebruik maken van uitgewassen grindtegels, maar bestaan er vandaag de dag ook andere mogelijkheden. Het gaat in het geval van grindtegels om een eerste laag beton, met daarop het grind dat voor de mooie uitstraling zorgt.

Natuursteen tegels tuin

Betonsteen uit twee delen

Op het moment dat we gebruik maken van uitgewassen bestrating kiezen we voor bestrating die bestaat uit twee verschillende delen. Het totaal is betonsteen, maar het gaat eigenlijk om onderbeton met een deklaag. Over het algemeen wordt de deklaag tijdens het productieproces al aangebracht, waardoor de steen als een geheel te leggen valt. De daklaag bestaat uit granulaat en bestaat uit gemalen natuursteen, in een bepaalde gradatie. Het zijn de lichte kleurverschillen in uitgewassen bestrating die volstrekt normaal zijn en ervoor zorgen dat er een unieke uitstraling binnen het tuinontwerp kan ontstaan.

Reinigen van de tuin

Houd er bij het reinigen van de tuin rekening mee dat het niet mogelijk is om de uitgewassen bestrating schoon te maken met de hogedrukspuit. Dit zou de structuur van de deklaag van de betonstenen aantasten, waardoor het effect en de uitstraling verloren gaan. Het is daarnaast niet verstandig om gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen. In dat geval zou het kleurpigment van de stenen kunnen verbleken. Maak in plaats daarvan gebruik van speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een mos- en algenverwijderaar, kalk- en uitbloeiverwijderaar of een streetcleaner. U zorgt dan voor een grondige reiniging, zonder de tuin aan te tasten.

Trap bestraten

Bestratingsvormen

  • Strakke bestrating
  • Klassieke bestrating
  • Uitgewassen bestrating
  • Bestrating met en zonder facet
  • Bestrating met afstandshouder

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer