Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Voegmateriaal

Voegmateriaal

Maak gebruik van het juiste voegmateriaal, op het moment dat u de bestrating aan gaat leggen. U zorgt er daarmee voor dat de stenen stabiel ten opzichte van elkaar komen te liggen. Zelfs bij een zware belasting zal het voegmateriaal ervoor zorgen dat de stenen op een goede manier blijven liggen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Zand of split

Op het moment dat u gebruik maakt van een zachte fundering is het een goed idee om gebruik te maken van witzand, natuurzand of split. In dat geval kunnen de straatstenen licht mee gaan bewegen met de belasting erop. Dit zou er bij een ander voegmateriaal voor zorgen dat de voegen wat gaan scheuren. Dit is niet het geval op het moment dat u gebruik maakt van zand of split, waardoor de uitstraling van de tuin mooier blijft. Bovendien zullen materialen als zand en split niet uitharden. Dit maakt het voor het water gemakkelijker om weg te stromen, waardoor dit niet op de bestrating blijft staan.

Split met fijner materiaal

Houd er echter rekening mee dat het split er weliswaar voor zorgt dat de voegen zeer stabiel worden, echt fraai is de uitstraling niet. Dat heeft vooral te maken met de afgeschuinde kanten, die vooral praktisch in elkaar zitten. Het is mooier wanneer u boven het split nog een andere laag aanbrengt. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor natuur- of breedzand, een fijner materiaal. U kunt op die manier als het ware zorgen voor het afwerken van het voegmateriaal, zodat de uitstraling goed is en u toch kunt rekenen op de fijne eigenschappen van het split.

Stratenmakershamer

Humus en graszaad

Tenslotte heeft u de mogelijkheid om het voegmateriaal aan de bovenzijde af te werken met een materiaal als humus of graszaad. U kunt het zand of split dan mengen door hier een derde van deze materialen aan toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat het bestrate oppervlakte er wat minder saai uit gaat zien en de uitstraling krijgt die u wenst in uw tuin. We zien dit met name bij grotere oppervlakten terug, aangezien het daar van belang is om voor wat onderbreking in de totale uitstraling te zorgen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer