Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Omranding aanleggen

Omranding aanleggen

Zodra de fundering is aangebracht kunt u de omranding aanleggen. U kunt dit gebruiken om terrassen te bestraten, maar daarnaast om de paden uit te zetten en er daarmee voor te zorgen dat er als het ware een raamwerk ontstaat. Maak bij voorkeur gebruik van een talud van schraal beton om verschuivingen tegen te gaan en bepaal vooraf de binnenwerkse afstand.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Raamwerk voor bestrating

U kunt de omranding aanleggen om als het ware een raamwerk voor de bestrating uit te zetten. U zorgt er daarmee voor dat u een idee krijgt van de manier waarop de paden door de tuin lopen. Daarnaast kunt u zich alvast richten op de terrassen, om na te gaan of de grootte in werkelijkheid klopt met het idee dat u had op basis van de gemaakte schetsen. U zorgt er met de omranding voor dat er een basis komt te liggen, om de rest van de bestrating vervolgens aan te kunnen brengen.

Bakstenen cement

Talud van schraal beton

U kunt de omranding aanleggen als raamwerk, maar dit dient er daarnaast voor te zorgen dat de rest van de bestrating niet gaat schuiven of op een andere manier kan verplaatsen. Wat dat betreft houdt de omranding de rest van de bestrating tegen. U kunt de omranding van stenen zelf omranden" door gebruik te maken van een talud van schraal beton. U zorgt er daarmee voor dat de stenen aan de rand op een degelijke wijze op hun plaats blijven liggen en daarmee hun werk doen als omranding.

Straatwerk aangeboden

Binnenwerkse afstand bepalen

Het is bij het aanleggen van een terras of de omranding in het algemeen verstandig om de binnenwerkse afstand te bepalen. U zorgt er op die manier voor dat u vooraf kunt bepalen hoeveel stenen u naast elkaar kunt plaatsen. Minimaliseer op deze manier het aantal stenen dat u dient te snijden, om een zo natuurlijk mogelijk geheel aan te kunnen leggen. Houd rekening met 3 - 5mm voor de voegen. U zorgt er op die manier voor dat u de omranding op een degelijke manier aan kunt leggen, om u vervolgens te richten op de rest van de bestrating in de tuin.

Fundering trap

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer