Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Materiaalkeuze

Steensoorten

Bent u benieuwd naar de verschillende steensoorten waar u gebruik van kunt maken op het moment dat u de bestrating aan wilt leggen? U heeft de keuze uit steensoorten, maar ook uit bijvoorbeeld stortmateriaal en materialen voor de fundering en de voegen.

Er zijn duizenden steensoorten beschikbaar, van natuurlijk gevormde stenen als flagstones tot gefabriceerde bakstenen. Deze steensoorten komen in een scala van kleuren en afmetingen. Het is niet de intentie van deze website om een compleet overzicht te geven van alle mogelijkheden. Wel zullen we de hoofdcategorie n behandelen van steensoorten en hun respectievelijke eigenschappen. Het soort stenen en de kenmerken daarvan zijn natuurlijk wel van grote invloed op uw (sier)bestrating: vorm en gewicht hebben bijvoorbeeld direct invloed op de complexititeit van het leggen en maximale belastbaarheid, terwijl kleur en uitstraling weer beslissende invloed heeft op de look en feel van het terras of de bestrating. Voor meer informatie kunt u op zowel op internet als offline terecht bij steenleveranciers.

Natuursteen en betonsteen

Bestrating Enschede

Binnen de steensoorten kunt u onder andere kiezen voor de harde steensoorten binnen het natuursteen. Deze kunnen een flinke belasting verdragen en zorgen er bovendien voor dat het gemakkelijk is om een vlak terras aan te leggen. Daarnaast vormen de betonstenen een interessante keuze, gezien de enorme keuzevrijheid die u binnen dit assortiment heeft. Op het moment dat u gebruik wenst te maken van betonsteen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor combinaties met diverse deklagen. Ga bijvoorbeeld voor de uitgewassen grindtegels, waarbij de deklaag van 2cm ervoor zorgt dat de stevige betontegels een uitstraling hebben die goed past bij de rest van de uitstraling van de tuin.

Straatklinkers en stortmateriaal

Restpartij stenen

Ten derde kunt u binnen de steensoorten gebruik maken van straatklinkers. Deze laten zich onder andere goed lenen voor de verschillende legpatronen. Kies bijvoorbeeld voor het bekende Romeins patroon, of voor een van de andere mogelijkheden. U kunt de straatklinkers gebruiken voor een oprit en deze eventueel afwerken met een bepaald fijn stortmateriaal. Denk hierbij aan een fijne kiezel, die puur dient als decoratie. U kunt aan de andere kant natuurlijk ook gebruik maken van stortmaterialen die op een meer stevige manier in elkaar zitten. Denk dan onder andere aan het aanbrengen van een draaglaag, die vooral praktische voordelen te bieden heeft.

Fundering en voegen

Graafwerk oprit

Wat betreft het overige materiaal naast de steensoorten kunt u tenslotte denken aan de fundering en de voegen. U kunt binnen het funderingsmateriaal kiezen voor onder andere split en zand. U zorgt er daarmee voor dat er een stevige fundering ligt, waar u de bestrating zelf op kunt plaatsen. U kunt het materiaal uit de fundering gebruiken voor het voegen, maar het is vaak mooier om dit af te werken met een meer fijn mengsel. Wat dat betreft kunt u met het voegen meerdere kanten op, waarbij u kiest voor een combinatie van praktische toepassingen en een mooie uitstraling.

Steensoorten

Vaak moeilijk kiezen

Het is vaak moeilijk kiezen tussen de verschillende soorten stenen en het is absoluut noodzakelijk om te gaan kijken bij tuincentra en bestratingsmaterialen-leveranciers. Vaak heeft men kant en klare opstellingen inclusief diverse legverbanden en wordt de keuze iets gemakkelijker.

Belangrijke elementen waarop u moet letten zijn:

  • 1 kleur of meerdere kleuren

  • wat voor soort steen is het ? (Natuursteen blijft hetzelfde, bakstenen verweren en verkleuren)

  • kunnen de stenen de belasting dragen die u in gedachten hebt ? (niet alle stenen zijn geschikt voor een oprit bijvoorbeeld)

  • zijn de stenen in alle noodzakelijke afmetingen beschikbaar (bijvoorbeeld in 100cm x 100cm)

  • en tenslotte: wat kosten de stenen ?

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer