Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Bedding aanleggen

Bedding aanleggen

U kunt de bedding aanleggen op het moment dat de omranding ligt en er sprake is van een goede dragende laag. Dit is als het ware de laag waar de uiteindelijke stenen in komen te liggen. We maken doorgaans gebruik van bestrating met zand, omdat u de stenen daar op een vaste manier in kunt plaatsen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Zand of zeer fijne steenslag

Brekerzand

Op het moment dat u een bedding aan gaat leggen is het gebruikelijk om gebruik te maken van zand, een materiaal dat zich hier goed voor laat lenen. Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van zeer fijne steenslag, waar split een goed voorbeeld van is. Zorg ervoor dat de hoeveelheid van het materiaal er na het verdichten voor zorgt dat er een laag van ongeveer 3cm ontstaat. Dit is de ideale hoeveelheid om de stenen op een degelijke manier te kunnen plaatsen.

Buizen als geleiders

U kunt gebruik maken van buizen die u onder het benodigde afschot in de steenslag legt. Kies voor buizen met de juiste dikte, zodat u een goed beeld heeft van de dikte van de laag die u aan wilt gaan brengen. Uiteraard kunt u deze buizen plaatsen tussen de op hoogte gestelde geleiders, vooral wanneer er sprake is van een helling in de tuin. Houd rekening met een afschot van 1,5 - 2%, om er zeker van te zijn dat er uiteindelijk geen water op de bestrating zal blijven staan, bijvoorbeeld na een goede regenbui.

Straatstenen aanbieding

10mm boven de omranding

Tenslotte is het van belang om de bedding zo aan te brengen dat de straatklinkers na het stevig aantrillen voldoende hoogte hebben ten opzichte van de omranding. De stenen dienen ongeveer 10mm hoger uit te komen dan de omranding zoals u die eerder heeft geplaatst. U zorgt er daarmee voor dat het hemelwater op de juiste manier kan worden afgevoerd, waardoor er geen plassen op de paden of op het terras blijven staan. Zodra u de bedding op de juiste manier heeft liggen is het mogelijk om aan de slag te gaan met de stenen waar u gebruik van wenst te maken in de tuin.

Handleiding stratenmaker

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer