Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Straatklinkers

Straatklinkers

Restpartij stenen

Wilt u gebruik maken van straatklinkers? Deze zijn beschikbaar in een aantal verschillende formaten. Maak bijvoorbeeld gebruik van de bekende Hollandse klinker en meet de breedte uit om na te gaan hoeveel stenen u nodig heeft over een bepaalde lengte van de weg.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Trap met straatklinkers

U kunt de straatklinkers gebruiken om een bepaald stuk vlakke weg vorm te geven, maar u kunt de klinkers ook gebruiken voor een trap in uw tuin. Binnen het maken van een trap heeft u verschillende mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld gebruik van bloktreden met straat klinkers, door deze er trede achter elkaar te plaatsen. U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om alleen de straatklinkers te gebruiken voor de trap. Het is in dat geval verstandig om de stenen rechtop te plaatsen en daar weer een laag dwarse stenen op te leggen. Er ontstaat op die manier een verhoging, die goed aansluit bij de uitstraling van de rest van de bestrating.

Klinkers met facet

Op het moment dat u gebruik maakt van straatklinkers in uw tuin is het verstandig om gebruik te maken van bestrating met facet. Dit is het kleine schuine randje aan de zijkant van de stenen, dat ervoor zorgt dat de koppen van de stenen niet tegen elkaar aan komen te liggen. Dit kan beschadigingen voorkomen. Houd er rekening mee dat er bij straatklinkers met facet geen mogelijkheid bestaat tot het trommelen van de stenen, een bewerking die van pas komt wanneer u zoekt naar meer klassieke bestrating.

Steensoorten

Bestrating met afstandshouders

Indien u de straatklinkers wilt gebruiken voor een stuk weg of een oprit voor uw auto is het verstandig om bovendien gebruik te maken van straatklinkers met afstandshouders. U zorgt er daarmee voor dat de zijkanten van de stenen net wat dikker zijn. Op het moment dat de belasting op de stenen toeneemt zullen de stenen de neiging krijgen om wat om te rollen. Indien de stenen voldoende hoog zijn vermindert u dit effect. De afstandshouders doen dan de rest, om te voorkomen dat er schade ontstaat aan een van de stenen die tegen elkaar aan komen te liggen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer