Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Het plannen van (sier)bestrating

Meningen, wensen en eisen

Het plannen van (sier)bestrating vraagt om een slimme aanpak. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een vaak belopen pad andere eisen stelt dan een terras voor de sier. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met het klimaat, de breedte van paden en bijvoorbeeld de afvoer van het water.

Slim bestraten

U kunt slim bestraten door allereerst een plan van uw tuin te maken, volledig op schaal. Houd hierin ook rekening met de niveauverschillen en bijvoorbeeld de factoren die van belang zijn voor de vormgeving. Is er sprake van een oude boom in de tuin, of dienen de paden door de tuin te slingeren? Teken dit uit, zodat het bestraten vervolgens gemakkelijker zal verlopen.

Planning van uw sierbestrating

Daarnaast kunt u een goede planning van uw sierbestrating maken door onder andere na te denken over het gebruik van uw paden. Loopt u er vaak overheen, of gaat het slechts om een hulppad? Kies voor schorsmulch wanneer u het pad weinig gebruikt, maar voor een solide natuurstenen pad wanneer u er dagelijks overheen zal lopen richting uw woning. Kijk uiteraard ook goed naar de uitstraling van de materialen, zodat deze goed aansluit bij die van de rest van uw woning.

Sierbestrating aanleggen

Tenslotte kunt u de sierbestrating aanleggen door goed na te denken over het klimaat. Kies bijvoorbeeld stenen die goed tegen neerslag kunnen. Plavuizen of straatstenen wapenen zich daar gemakkelijker tegen dan kiezels of zand. Vermijd tenslotte te starre randen of scherpe hoeken, aangezien dat het lastig maakt om de tuin op een natuurlijke manier te bestraten. U kunt aan de hand van deze tips slim bestraten, zodat u kunt rekenen op een prachtige tuin waar bovendien voldoende ruimte is voor de planten waar u gebruik van wenst te maken.

MEER INFORMATIE

  • Betonstenen Belastbaarheid
  • Hoogteverschillen & afwatering
  • Legpatronen

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer