Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Legpatronen

De vele legpatronen

Denk bij het plannen van de bestrating goed na over de legpatronen waar u gebruik van wilt maken. Zorg ervoor dat er geen lastige combinaties ontstaan en richt u onder andere op het uiterlijk en de belastbaarheid van de stenen.

Combinaties van legpatronen

U kunt verschillende legpatronen gebruiken, zoals het blokverband, halfsteensverband, lineairverband, romeins verband, visgraadverband, wildverband of enkele andere mogelijkheden. Het is verstandig om de diverse legpatronen die u wenst te gebruiken op een rij te zetten en na te gaan of deze niet met elkaar zullen botsen". Kijk daarnaast goed naar de materialen die u gebruikt. Jugendstil en betonnen straatstenen gaan bijvoorbeeld niet erg goed samen. Dankzij de verschillende legpatronen met bijvoorbeeld klinkers kunt u tot prachtige creaties komen, maar voorkom dat er vervelende missers ontstaan door vooral goed naar de planning te kijken.

Uiterlijk en belastbaarheid

De legpatronen zorgen voor een prachtig uiterlijk van de tuin. Ga na welke kleuren u bij elkaar wilt brengen en hoe dat zit met bijvoorbeeld de ronde en sierlijke, of juist de strakke en moderne lijnen. Denk daarnaast goed na over de belastbaarheid van de verschillende stenen die u wilt gebruiken en het legpatroon dat u kiest. De richting van het leggen en de voegen die u gebruikt hebben invloed op de belastbaarheid van het geheel. Voorkom te zwakke combinaties en kies bijvoorbeeld voor het halfsteenverband, dat we veel zien bij het gebruik van straatstenen. U heeft dan geen passtukken nodig, waardoor het straatwerk gemakkelijk te leggen valt.

MEER INFORMATIE

  • Betonstenen Belastbaarheid
  • Hoogteverschillen & afwatering
  • Legpatronen

Op de computer uitwerken

U kunt de bestrating het best plannen door vooral een schets te maken en deze op de computer uit te werken. U zorgt er daarmee voor dat u alvast kunt zien hoe de bestrating er (ongeveer) uit komt te zien. Over het algemeen dienen we de bestrating te visualiseren om na te gaan of de combinatie van bepaalde patronen tot een harmonieus resultaat zal leiden. Wat dat betreft kunt u de legpatronen uitproberen om na te gaan wat uiteindelijk de beste optie is met het oog op de bestrating die u in gedachten heeft.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer