Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Egaliseren & verdichten ondergrond

Egaliseren & verdichten ondergrond

Na het afgraven van de grond is het van belang om deze te egaliseren en eventueel verdichten. Het egaliseren is van belang, om ervoor te zorgen dat de fundering die u wilt gebruiken door de gehele tuin van een vergelijkbare dikte zal zijn.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen?

Beoordelen na afgraven

Het is na het afgraven en afvoeren van de grond daarom van belang om een beoordeling uit te voeren. Ga na of er sprake is van een egale afgraving, of dat er verschillen in diepte bestaan. Bekijk bovendien de bodem onder de laag waar de fundering in zal komen en probeer de draagkracht in te schatten. Afhankelijk van de tegels of stenen die u kiest en het latere gebruik hiervan is het van belang om wat extra draagkracht aan te brengen, door de grond op een degelijke manier te verdichten.

Gravel storten

Egaliseren van de grond

U kunt er met het egaliseren van de grond voor zorgen dat de laag voor de fundering op alle plekken in de tuin ongeveer even dik is. Dit zorgt ervoor dat er geen zwakke plekken in de paden zullen ontstaan en het mogelijk is om hier op een degelijke manier gebruik van te maken. Daarnaast zorgt het egaliseren van de grond ervoor dat de draagkracht uiteindelijk toe zal nemen en u een goede inschatting kunt maken van de hoeveelheid funderingsmateriaal die u nodig heeft. U kunt dit berekenen door uit te gaan van het totale oppervlakte, vermenigvuldigd met de diepte van de laag die u heeft uitgegraven.

Trillen grond

Draagkracht van de grond

De draagkracht van de grond is bepalend voor het uiteindelijke resultaat, op de lange termijn. Is deze draagkracht onvoldoende? Dan heeft u na het afgraven de mogelijkheid om hier iets aan te doen. U kunt de grond verdichten, waarmee u ervoor zorgt dat er als het ware een meer stevig geheel

Draagkracht van de grond

ontstaat. De draagkracht van de grond neemt toe, omdat de materialen in de grond dichter op elkaar komen te liggen. Hierdoor kan de grond meer gewicht verdragen, waardoor de kans op verzakken uiteindelijk kleiner wordt en de constructie op een meer sterke manier in elkaar komt te zitten.

Het bestratingsproces

  • Bepalen & uitzetten locatie
  • Graafwerk oprit Vrijmaken & afgraven lokatie
  • Egaliseren & verdichten ondergrond
  • Gravel fundering Aanleggen funderingslagen & verdichten
  • Omranding aanleggen
  • Dragende laag aanleggen
  • Bedding aanleggen
  • Stenen leggen
  • Stamper Voegen inwassen & aantrillen
  • Gereedschappen & machines

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer