Alles over bestraten | samenwerkingsverband van stratenmakersbedrijven | landelijke dekking

Voorbeeld kosten oprit herbestraten

Voorbeeld kosten oprit bestraten

Betonstenen

Bent u benieuwd naar de kosten om uw oprit te bestraten? Houd er rekening mee dat er meer bij komt kijken dan alleen het plaatsen van de bedding en het neerzetten van de stenen. Het is bij een oprit van groot belang dat er sprake is van een uitstekende fundering.

Afgraven en funderen

U kunt nagaan wat de kosten voor het bestraten van uw oprit zijn door onder andere na te denken over het afgraven en funderen van de grond. Het afgraven gebeurt tot een diepte van 40 - 50cm. Dit maakt het mogelijk om er een fundering van meerdere lagen in aan te brengen, waarbij we gebruik maken van verschillende soorten stortmateriaal. U betaalt de kosten voor het materiaal, maar daarnaast ook voor het arbeidsloon om de grond af te vragen en deze met de fundering te vullen.

Diagonaal legpatroon

Vervolgens kunt u de oprit laten bestraten op basis van verschillende legpatronen. U kunt kiezen voor de klassieke legmethode op basis van een Romeins legpatroon, maar het is veel interessanter om ook goed te kijken naar de diagonale methode. De diagonale ligging van de stenen zorgt ervoor dat deze minder de neiging hebben om te vallen, op het moment dat u er met de auto overheen zal rijden. Uiteraard vraagt dit om iets meer snijwerk en gaat er wat meer tijd in zitten. Hierdoor kunnen de kosten van het bestraten van de oprit wat hoger uitvallen dan bij een regulier terras.

Voegen en aantrillen

Op het moment dat u een oprit laat bestraten maakt u in veel gevallen gebruik van stenen met afstandhouders of in ieder geval facetten. Dit zorgt ervoor dat de koppen van de stenen niet tegen elkaar aan komen te liggen, waardoor de kans op beschadigingen veel kleiner is. Er is sprake van voegen tussen de stenen. Houd rekening met de kosten voor het inwassen van de voegen en uiteindelijk het aantrillen van de oprit. Deze nabewerkingen zorgen ervoor dat de kosten voor het bestraten van de oprit wat oplopen, maar dragen enorm bij aan de uiteindelijke kwaliteit van de bestrating.

De kosten van herbestraten van een oprit

Omschrijving

Oprit van 30 m3 (4 x 7,5 meter) herbestraten: oude straatstenen verwijderen, grondwerk en dan herbestraten met dezelfde stenen en aantrillen

Arbeidskosten:

In euro's Excl. btw

Verwijderen 30m2 straatstenen

€ 275,00

Vrijmaken/afgraven locatie (30 m2)

€ 110,00

Afvoer/verwerkingskosten grond (3 m3)

€ 125,00

Egaliseren & verdichten ondergrond

€ 75,00

Dragende laag,omranding en tegels leggen

€ 550,00

Voegen afwerken & aantrillen

€ 110

Subtotaal arbeidskosten excl. 21% btw (2021)

€ 1.245,00

Materiaalkosten:

In euro's excl.btw

Zand

€ 35,00

Overig

€ 30,00

Subtotaal materiaalkosten excl.21% btw

€ 65,00

Totaal arbeidskosten incl. 21% btw

€ 1.506,45

Totaal materiaalkosten incl. 21% btw

€ 79,00

TOTAAL INCL. BTW

€ 1.585,45

Toelichting

  • bovenstaande prijzen zijn indicatief (2021) en kunnen per regio en situatie afwijken

  • het geeft een globaal beeld van waar u aan kunt denken, echter elke situatie (ondergrond,moeilijkheidsgraad etc.) en elk soort steen is verschillend

  • er is geen rekening gehouden met concurrentie-omstandigheden. Daarom adviseren wij altijd om meerdere offertes aan te vragen.

Gratis en vrijblijvend stratenmakeroffertes aanvragen

Wilt u weten wat het (her)bestraten van uw terras of oprit zou kosten?<br>Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan<br>Alle soorten bestratingswerk<br>Inclusief of exclusief stenen of tegels<br>Met garantie<br>Landeljike dekking<br>Meerdere bestratingsbedrijven in elke regio<br>Eenvoudig prijs en kwaliteit vergelijken<br>Aanvragen is volledig gratis en verplicht u tot niets

Stratenmakers hamer

Meer informatie over kosten

  • Berekening kosten bestrating Kosten per uur
  • Prijzen sierbestrating Kosten per m2
  • Belasting bestrating Voorbeeld kosten oprit herbestraten
  • Tegels leggen Voorbeeld kosten voortuin bestraten
  • Trommelstenen Voorbeeld kosten achtertuin bestraten